„Rzeczpospolita”: Patrioty na finiszu - umowa już w marcu?

/
Najprawdopodobniej w marcu podpisana zostanie umowa na dostawy…

Pierogi białoruskie z mięsem

/
Składniki: Ciasto: 12 ziemniaków, 1/2 szklanki mąki, sól. Nadzienie:…

Pierogi ziemniaczane

/
Składniki: Ciasto: 1kg ziemniaków, 30 dag mąki, proszek do…

Bigos litewski

/
Składniki: 1 główka kapusty białej, 1kg kapusty kiszonej,…

Sznycel cielęcy

/
Sznycel cielęcy

Kotlety z czosnkiem

/
kotlety z czosnkiem

Karp wigilijny w galarecie

/
Karp wigilijny w galarecie

Karp w szarym sosie

/
Świąteczny karp w szarym sosie

Pilaw turecki

/
Z tłustej baraniny, najlepiej od mostka.

Pasztet wołyński z kurcząt

/
Podawać do tego sos mocny bulionowy z truflami lub pieczarkami.

Gęś z kapustą kwaśną

/
Gęś z kapustą kwaśną

Gęś pieczona z jabłkami i polewą po litewsku

/
Tę samą gęś zamiast jabłkami można nadziać czerwoną uduszoną ka pustą, dla odmiany.

Potrawka z kurcząt z pieczarkami

/
Potrawka z kurcząt z pieczarkami.

Kurczęta z agrestem na potrawkę

/
Kurczęta z agrestem na potrawkę

Kurczęta z groszkiem zielonym

/
Kurczęta z groszkiem zielonym.

Kurczęta z kalafiorami i rakami na potrawkę

/
Kurczęta z kalafiorami i rakami na potrawkę.

Kurczęta pieczone

/
Kurczęta pieczone.

Kury na pieczyste

/
Kury na pieczyste.

Kapłon z sosem truflowym

/
Kapłony z sosem truflowym.

Kapłon z sosem jałowcowym

/
Kapłon z sosem jałowcowym.

Kapłon na pieczyste

/
Kapłon na pieczyste.

Młode indyki z biszamelem

/
Młode indyki z biszamelem.

Indyk pieczony nadziewany

/
Indyk pieczony nadziewany.

Raki z sosem

/
Raki z sosem.

Śledź zapiekany inaczej

/
Śledź zapiekany inaczej.

Farsz śledziowy zapiekany na śniadanie, z cielęciną

/
Farsz śledziowy zapiekany na śniadanie, z cielęciną.

Kotlety ze śledzia

/
Kotlety ze śledzia.

Śledzie smażone z sosem grzybowym postne

/
Śledzie smażone z sosem grzybowym, postne.

Stynka smażona w klarze

/
Stynka smażona w klarze.

Zrazy postne zawijane z ryby

/
Zrazy postne zawijane z ryby.

Kotlety lub krążki z ryby inaczej

/
Kotlety lub krążki z ryby inaczej.

Kotlety z ryby

/
Kotlety z ryby.

Sielawa, stynka

/
Sielawa, stynka.

Karasie zapiekane w śmietanie

/
Karasie zapiekane w śmietanie.

Karasie z sosem śmietanowym

/
Karasie z sosem śmietanowym.

Okonie osypane jajami

/
Okonie osypane jajami.

Liny lub leszcze z sosem sadzonym

/
Liny lub leszcze z sosem sadzonym.

Lin z grubą kaszą

/
Lin z grubą kaszą.

Lin z kapustą czerwoną lub białą

/
Lin z kapustą czerwoną lub białą.

Liny modro gotowane

/
Liny modro gotowane z sosem ze słoniny.

Turbot gotowany

/
Turbot gotowany.

Sola smażona

/
Sola smażona.

Stokfisz z sosem śmietanowym

/
Stokfisz z sosem śmietanowym.

Stokfisz

/
Stokfisz.

Jesiotr z rusztu

/
Jesiotr z rusztu.

Jesiotrzyna pieczona z sosem musztardowym

/
Jesiotrzyna pieczona z sosem musztardowym.

Jesiotr z sosem rumianym z rodzynkami

/
Jesiotr z sosem rumianym z rodzenkami.

Sandacz pieczony z jajami

/
Sandacz pieczony z jajami.

Sandacz w całości w sosie holenderskim

/
Sandacz w całości z sosem holenderskim.

Sandacz z sosem musztardowym

/
Sandacz z sosem musztardowym.

Łosoś duszony

/
Łosoś duszony.

Łosoś na pieczyste

/
Łosoś na pieczyste.