„Rzeczpospolita”: Patrioty na finiszu - umowa już w marcu?

/
Najprawdopodobniej w marcu podpisana zostanie umowa na dostawy…

Befsztyk wołowy

/
Składniki: 40 dag polędwicy wołowej, 2 cebule, łyżka oliwy,…

Bigos myśliwski

/
Składniki: 3 kg kapusty kiszonej, 3 kg kapusty białej, 70…

Pieczeń po huzarsku

/
Składniki: 70 dag mięsa wołowego na zrazy, 8 dag tartego…

Knedle z wiśniami

/
Sposób przygotowania: Dużą łyżkę masła utrzeć na śmietanę,…

Bigos litewski

/
Składniki: 1 główka kapusty białej, 1kg kapusty kiszonej,…

Pierś gęsia o aromatach dzikich ziół z sosem na bazie chmielonego jabłecznika, topinamburem i musem z pieczonych buraków i pasternaku

/
Pierś Gęsia doprawiona mieszanką marzanki wonnej, macierzanki, czosnku niedźwiedziego oraz odrobiny jałowca i kminku, podana z sosem na bazie nieco chmielonego domowego jabłecznika (cydru) aromatyzowanym dodatkowo suszonymi owocami głogu i trawą żubrową. Do tego smażony na gęsim smalcu topinambur i mus z pieczonych buraczków i pasternaku doprawiony miodem i jabłkowym octem.

Jaja gęsie pieczone

/
Składniki: 8 jaj gęsich, 3 jaja kurze, 1 1/2 łyżki masła,…

Bigos myśliwski

/
Składniki: 3 kg kapusty kiszonej, 3 kg kapusty białej, 70 dag…

Kurczęta pieczone

/
Składniki: 4 kurczęta, soli, 2 1/2 spore łyżki masła, 8—40…

Pstrąg we własnym smaku

/
Składniki: 1 1/2—2 kilo pstrąga, soli, octu, 1—2 cebu­le,…

Pieczeń po huzarsku

/
Składniki: 70 dag mięsa wołowego na zrazy, 8 dag tartego chrzanu,…

Raki z sosem

/
Składniki: 2 kopy raków, soli, pęk kopru i pietruszki, 1 łyżka…

Bigos litewski

/
Składniki: 1 główka kapusty białej, 1kg kapusty kiszonej,…

Potrawka z kurcząt z pieczarkami

/
Składniki: 4 kurczęta, 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, 2…

Piław turecki

/
Składniki: 1 - 1 1/2 kg baraniny, 1/2 dag suchego bulionu, kilka…

Ostrygi przypiekane na ruszcie

/
Sposób przygotowania: Kilkanaście ostryg opłukać, rozszczepić…

Befsztyk wołowy

/
Składniki: 40 dag polędwicy wołowej, 2 cebule, łyżka oliwy,…

Śledź zapiekany inaczej

/
Składniki: 4—5 śledzi, 1 cebula, 1 1/2 szklanki śmie­tany,…

Łosoś na pieczyste

/
Składniki: 1 1/2—2 kg łososia, 20 dag słoniny, soli, 1…

Szczupak z rusztu

/
Składniki: 1 1/2—2 kilo szczupaka, soli, 1 1/2 łyżki masła,…

Pstrąg we własnym smaku

/
Składniki: 1 1/2—2 kilo pstrąga, soli, octu, 1—2 cebu­le,…

Bigos myśliwski

/
Składniki: 3 kg kapusty kiszonej, 3 kg kapusty białej, 70…

Karp wigilijny w galarecie

/
Składniki karp świeży (ok. 1,5-1,7 kg), 2 cebule, pietruszka,…

Pieczeń po huzarsku

/
Składniki: 70 dag mięsa wołowego na zrazy, 8 dag tartego chrzanu,…

Gęś pieczona z jabłkami i polewą po litewsku

/
Składniki: 1 gęś, soli, 1/2 łyżki kminu, 2 cebule, kilkanaście…

Kurczęta z groszkiem zielonym

/
Składniki: Kurczęta z groszkiem zielonym. 4 kurczęta, soli,…

Łosoś pieczony z rusztu

/
Składniki: Łososia, soli, 2 łyżki masła, 3—4 sucharki.…

Sznycel cielęcy

/
Składniki: 40 dag cielęciny bez kości, 1 jajko, 3 łyżki…

Kurczęta pieczone

/
Składniki: 4 kurczęta, soli, 2 1/2 spore łyżki masła, 8—40…

Pierogi ukraińskie

/
Składniki: 1 lekkie cielęce i 1 wątróbka, 2 łyżki masła,…

Kurczęta z agrestem na potrawkę

/
Składniki: 4 kurczęta, soli, 1—2 marchwie, 1 cebula, 1 pietruszka,…

Pieczeń po huzarsku

/
Składniki: 70 dag mięsa wołowego na zrazy, 8 dag tartego chrzanu,…

Befsztyk wołowy

/
Składniki: 40 dag polędwicy wołowej, 2 cebule, łyżka oliwy,…

Szczupak z rusztu

/
Składniki: 1 1/2—2 kilo szczupaka, soli, 1 1/2 łyżki masła,…

Piław turecki

/
Składniki: 1 - 1 1/2 kg baraniny, 1/2 dag suchego bulionu, kilka…

Gęś z kwaśną kapustą

/
Składniki: 1 gęś, soli, 1 litr kapusty, 25 deka słoniny,…

Śledź zapiekany inaczej

/
Składniki: 4—5 śledzi, 1 cebula, 1 1/2 szklanki śmie­tany,…

kotlet białowieski

/
Składniki: 50 dag boczku, 1 łyżka stołowa mąki, ok 60 wieprzowiny…

Potrawka z kurcząt z pieczarkami

/
Składniki: 4 kurczęta, 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, 2…

Pstrąg we własnym smaku

/
Składniki: 1 1/2—2 kilo pstrąga, soli, octu, 1—2 cebu­le,…

Młode indyki z beszamelem

/
Składniki: 1 indyk, 10 dag słoniny, soli, 1 łyżka masła.…

Gęś pieczona z jabłkami i polewą po litewsku

/
Składniki: 1 gęś, soli, 1/2 łyżki kminu, 2 cebule, kilkanaście…

Łosoś duszony

/
Składniki: 1 1/2—2 kg łososia, 10 dag masła, 1 szklanka…

Kapłon z sosem jałowcowym

/
Składniki: 1 kapłon, 1/2łyżki jałowca, 2 łyżki masła,…

Indyk pieczony nadziewany

/
Składniki: 1 indyk, 10 dag masła, soli. Na farsz: wątróbka…

Kury na pieczyste

/
kładniki: 2 kury, sól, 1 1/2 łyżki masła, 2 sucharki. Na…

Łosoś na pieczyste

/
Składniki: 1 1/2—2 kg łososia, 20 dag słoniny, soli, 1…

Pierogi leniwe smażone

/
Składniki: 1 kg sera białego, tłustego, 4 jajka, 8 dag mąki,…

Łosoś po lwowsku

/
Składniki: 1kg łososia, 30 dag filetów z łososia, 2 żółtka,…

Pierogi ze świeżej kapusty z serem

/
Składniki: Ciasto: 35 dag mąki, 1 jajko, sól, pół szklanki…

Bigos myśliwski

/
Składniki: 3 kg kapusty kiszonej, 3 kg kapusty białej, 70…