Bigos myśliwski

Składniki:
3 kg kapusty kiszonej, 3 kg kapusty białej, 70 dag kiełbasy, 70 dag boczku wędzonego, 10 ziaren jałowca, 1 cebula, inne przyprawy do smaku.
Sposób przyrządzenia:
Oddzielnie ugotować kapustę świeżą, po czym połączyć ją z kapustą kiszoną i gotować przez kilka godzin, aż kapusta będzie miękka. W trakcie gotowania dodać ziarenek jałowca, podsmażonej cebuli, a na koniec pokrojonej drobno kiełbasy i boczku oraz przypraw
Życzymy smacznego!
Źródło: A. Kozłowska, Zapomniana kuchnia polskich kresów, Kraków, s.126



Zbierzmy 1000 stałych darczyńców i wyłączmy wszystkie zewnętrzne reklamy na Kresach. Pomóż nam zbudować solidną dziennikarską platformę, publikującą ekskluzywne, wysokiej jakości informacje, opinie i analizy, utrzymującą się wyłącznie dzięki zaufaniu Czytelników.

Kresy.pl są w 100% oddolną obywatelską inicjatywą, nie stoją za nami ani medialne konsorcja, ani rządowe dotacje. Naszym celem jest przeciwstawianie się wszelkim formom manipulacji opinią publiczną w Polsce. W dobie wojny informacyjnej nie ma zadania bardziej palącego niż odpowiedzialne wspieranie zaufanych mediów.

Wyłącz reklamy

Wesprzyj jednorazowo

0 odpowiedzi

Zostaw odpowiedź

Chcesz przyłączyć się do dyskusji?
Nie krępuj się!

Dodaj komentarz