„Rzeczpospolita”: Patrioty na finiszu - umowa już w marcu?

/
Najprawdopodobniej w marcu podpisana zostanie umowa na dostawy…

Babka żółtkowa

/
Babka żółtkowa.

Grzanki migdałowe

/
Grzanki migdałowe.

Wiśnie lub czereśnie w koszulkach

/
Wiśnie lub czereśnie w koszulkach

Makaron zapiekany z szynką

/
Makaron zapiekany z szynką.

Kanapki nadziewane

/
Kanapki nadziewane.

Sałatka z włoszczyzny

/
Sałatka ta długo się przechowuje i jest bardzo smaczna.

Melon na sałatę

/
Melon na sałatę.

Knedle ze śliwkami

/
Knedle ze śliwkami

Kosowska kuchnia jarska

/
Dom Spotkań z Historią i Portal Kresy.pl zapraszają na spotkanie: Kosowska kuchnia jarska. Wśród jaroszy, golasów, elsów, chasydów i Hucułów, które odbędzie się w Warszawie na ul. Młynarskiej 35a, Biblioteka Publiczna w Dzielnicy Wola m. st. Warszawy, godz. 14.00.

Knedle z wiśniami

/
Knedle z wiśniami.

Łazanki z kapustą

/
Łazanki z kapustą.

Kotlety z orzechów

/
Kotlety z orzechów (bardzo dobre). Do tego sos koperkowy albo grzybowy.

Pomidory nadziewane jajami

/
Sposób przygotowania: Dwanaście średnich pomidorów obmyć…

Kotlety z kalafiorów

/
Kotlety z kalafiorów.

Pieprz turecki faszerowany

/
Pieprz turecki faszerowany.

Gęś z kapustą kwaśną

/
Gęś z kapustą kwaśną

Gęś pieczona z jabłkami i polewą po litewsku

/
Tę samą gęś zamiast jabłkami można nadziać czerwoną uduszoną ka pustą, dla odmiany.

Potrawka z kurcząt z pieczarkami

/
Potrawka z kurcząt z pieczarkami.

Kurczęta z agrestem na potrawkę

/
Kurczęta z agrestem na potrawkę

Bal Kresowy. Uwaga zmiana!

/
Uwaga zmiana w sprawie Balu Kresowego!

Kurczęta z groszkiem zielonym

/
Kurczęta z groszkiem zielonym.

Kurczęta z kalafiorami i rakami na potrawkę

/
Kurczęta z kalafiorami i rakami na potrawkę.

Kurczęta pieczone

/
Kurczęta pieczone.

Kury na pieczyste

/
Kury na pieczyste.

Kapłon z sosem truflowym

/
Kapłony z sosem truflowym.

Kapłon z sosem jałowcowym

/
Kapłon z sosem jałowcowym.

Kapłon na pieczyste

/
Kapłon na pieczyste.

Potrawka z indyka, kury lub prosięcia z białym sosem

/
Potrawka z indyka, kury lub prosięcia z białym sosem.

Młode indyki z biszamelem

/
Młode indyki z biszamelem.

Indyk pieczony nadziewany

/
Indyk pieczony nadziewany.

Masło rakowe

/
Masło rakowe.

Potrawka z raków z drobną kaszą gryczaną

/
Potrawka z raków z drobną kaszą gryczaną.

Raki z sosem

/
Raki z sosem.

Ostrygi przypiekane na ruszcie

/
Świeże ostrygi mocno są zamknięte w skorupie, te zaś, które same się otwierają, nie są dobre.

Masło śledziowe postne

/
Masło śledziowe postne.

Sardelowe czy śledziowe masło na śniadanie

/
Sardelowe czy śledziowe masło na śniadanie.

Grzanki śledziowe na zimno na śniadanie

/
Grzanki śledziowe na zimno na śniadanie.

Śledź zapiekany inaczej

/
Śledź zapiekany inaczej.

Farsz śledziowy zapiekany na śniadanie, z cielęciną

/
Farsz śledziowy zapiekany na śniadanie, z cielęciną.

Kotlety ze śledzia

/
Kotlety ze śledzia.

Śledzie smażone z sosem grzybowym postne

/
Śledzie smażone z sosem grzybowym, postne.

Szarpanina z ryby suszonej

/
Szarpanina z ryby suszonej.

Stynka smażona w klarze

/
Stynka smażona w klarze.

Zrazy postne zawijane z ryby

/
Zrazy postne zawijane z ryby.

Farsz z ryby z formy na parze

/
Farsz z ryby z formy na parze.

Kotlety lub krążki z ryby inaczej

/
Kotlety lub krążki z ryby inaczej.

Kotlety z ryby

/
Kotlety z ryby.

Sielawa, stynka

/
Sielawa, stynka.

Karasie zapiekane w śmietanie

/
Karasie zapiekane w śmietanie.

Karasie z sosem śmietanowym

/
Karasie z sosem śmietanowym.

Okonie osypane jajami

/
Okonie osypane jajami.