Kotlety z orzechów

Kotlety z orzechów (bardzo dobre). Do tego sos koperkowy albo grzybowy.Sposób przygotowania:

Utrzeć starannie ugotowane kartofle w ilości 1/2 kg. Włożyć do tego cebulę usmażoną w maśle, orzechów włoskich zmielonych 10 dkg, dwa jaja, trzy łyżki sucharka, trochę kopru, robić z tej masy małe kotleciki, opanierować je w jajku, mące i sucharku, smażyć na gorącym maśle.
Źródło: W. A. L. Zawadzka, Kucharka Litewska, Wilno 1938, s. 352-353.



Zbierzmy 1000 stałych darczyńców i wyłączmy wszystkie zewnętrzne reklamy na Kresach. Pomóż nam zbudować solidną dziennikarską platformę, publikującą ekskluzywne, wysokiej jakości informacje, opinie i analizy, utrzymującą się wyłącznie dzięki zaufaniu Czytelników.

Kresy.pl są w 100% oddolną obywatelską inicjatywą, nie stoją za nami ani medialne konsorcja, ani rządowe dotacje. Naszym celem jest przeciwstawianie się wszelkim formom manipulacji opinią publiczną w Polsce. W dobie wojny informacyjnej nie ma zadania bardziej palącego niż odpowiedzialne wspieranie zaufanych mediów.

Wyłącz reklamy

Wesprzyj jednorazowo

0 odpowiedzi

Zostaw odpowiedź

Chcesz przyłączyć się do dyskusji?
Nie krępuj się!

Dodaj komentarz