Pieprz turecki faszerowany

Pieprz turecki faszerowany.Sposób przygotowania:

Odgotować sześć zielonych pieprzów w osolonej wodzie, wyrzucić ziarenka i nadziać sałątką z włoszczyzny, można dołożyć szynki lub pieczonego mięsa pokrajanego w kostkę. Ułożyć w rondlu, zalać gęstą masą pomidorową z lekka osoloną i pocukrzoną i oliwą, po czym tuszyć pół godziny.
Źródło: W. A. L. Zawadzka, Kucharka Litewska, Wilno 1938, s. 353.



Zbierzmy 1000 stałych darczyńców i wyłączmy wszystkie zewnętrzne reklamy na Kresach. Pomóż nam zbudować solidną dziennikarską platformę, publikującą ekskluzywne, wysokiej jakości informacje, opinie i analizy, utrzymującą się wyłącznie dzięki zaufaniu Czytelników.

Kresy.pl są w 100% oddolną obywatelską inicjatywą, nie stoją za nami ani medialne konsorcja, ani rządowe dotacje. Naszym celem jest przeciwstawianie się wszelkim formom manipulacji opinią publiczną w Polsce. W dobie wojny informacyjnej nie ma zadania bardziej palącego niż odpowiedzialne wspieranie zaufanych mediów.

Wyłącz reklamy

Wesprzyj jednorazowo

0 odpowiedzi

Zostaw odpowiedź

Chcesz przyłączyć się do dyskusji?
Nie krępuj się!

Dodaj komentarz