Kotlety z kalafiorów

Kotlety z kalafiorów.Sposób przygotowania:

Duży kalafior ugotować w osolonej wodzie, utrzeć w misie dużą łyżką, włożyć dwa lub trzy żółtka, cebulę usmażoną w maśle, trzy łyżki sucharka i pianę pozostałą z żółtek. Dobrze to wszystko wymieszać, robić nieduże kotleciki, umaczać w jajku, mące i sucharku, kłaść na rozgrzane masło lub smalec.
Źródło: W. A. L. Zawadzka, Kucharka Litewska, Wilno 1938, s. 353.



Zbierzmy 1000 stałych darczyńców i wyłączmy wszystkie zewnętrzne reklamy na Kresach. Pomóż nam zbudować solidną dziennikarską platformę, publikującą ekskluzywne, wysokiej jakości informacje, opinie i analizy, utrzymującą się wyłącznie dzięki zaufaniu Czytelników.

Kresy.pl są w 100% oddolną obywatelską inicjatywą, nie stoją za nami ani medialne konsorcja, ani rządowe dotacje. Naszym celem jest przeciwstawianie się wszelkim formom manipulacji opinią publiczną w Polsce. W dobie wojny informacyjnej nie ma zadania bardziej palącego niż odpowiedzialne wspieranie zaufanych mediów.

Wyłącz reklamy

Wesprzyj jednorazowo

0 odpowiedzi

Zostaw odpowiedź

Chcesz przyłączyć się do dyskusji?
Nie krępuj się!

Dodaj komentarz