„Rzeczpospolita”: Patrioty na finiszu - umowa już w marcu?

/
Najprawdopodobniej w marcu podpisana zostanie umowa na dostawy…

Kwas miodowy

/
Wziąć 40 deka rodzenek, pięć cytryn pokra­janych w talerzyki,…

Miód pitny

/
Na trzy litry miodu patoki wziąć wody piętnaście litrów,…

Miód pitny

/
Na trzy litry miodu patoki wziąć wody piętnaście litrów,…

Nalewka agrestowa

/
Sposb pryzgotowania:Agrest dojrzały obrać na czysto i nasypać…

Nalewka wiśniowa

/
Sposób przygotowania: Wziąć 16 kilo wisien, utłuc z pestkami…

Miód maliniak

/
Przepis:Ile litrów soku malinowego bez wody, tyle litrów mio­du…

Wiśniak litewski

/
Sposób przygotowania: Sześć litrów wyciśniętego z wisien…

Kwas ruski

/
ziewięć litrów słodu jęczmiennego, dziewięć litrów żytniego,…

Kwas chlebowy

/
Ususzyć w piecu 12 kilo chleba razowego, włożyć do ceberka…

Kwas miodowy

/
Wziąć 40 deka rodzenek, pięć cytryn pokra­janych w talerzyki,…

Cydr

/
Cztery kilo suszonych jabłek pokrajać drobno i włożyć do…

Miód pitny

/
Na trzy litry miodu patoki wziąć wody piętnaście litrów,…

Nalewka wiśniowa

/
Sposób przygotowania: Wziąć 16 kilo wisien, utłuc z pestkami…

Oranżada

/
Sposób przygotowania: Bierze się sześć pomarańcz i cztery…

Nalewka agrestowa

/
Sposb pryzgotowania:Agrest dojrzały obrać na czysto i nasypać…

Lemoniada

/
Sposób przygotowania: Z dwunastu dużych cytryn wycisnąć sok…

Miód maliniak

/
Przepis:Ile litrów soku malinowego bez wody, tyle litrów mio­du…

Kwas chlebowy

/
Ususzyć w piecu 12 kilo chleba razowego, włożyć do ceberka…

Wiśniak litewski

/
Sposób przygotowania: Sześć litrów wyciśniętego z wisien…

Kwas miodowy

/
Wziąć 40 deka rodzenek, pięć cytryn pokra­janych w talerzyki,…

Kwas chlebowy

/
Ususzyć w piecu 12 kilo chleba razowego, włożyć do ceberka…

kwas ruski

/
Dziewięć litrów słodu jęczmiennego, dziewięć litrów żytniego,…

Cydr

/
Cztery kilo suszonych jabłek pokrajać drobno i włożyć do…

Nalewka wiśniowa

/
Sposób przygotowania: Wziąć 16 kilo wisien, utłuc z pestkami…

Miód pitny

/
Na trzy litry miodu patoki wziąć wody piętnaście litrów,…

Oranżada

/
Sposób przygotowania: Bierze się sześć pomarańcz i cztery…

Lemoniada

/
Coś na najbliższe ciepłe dni

Nalewka agrestowa

/
Sposb pryzgotowania:Agrest dojrzały obrać na czysto i nasypać…

Wiśniak

/
Sposób przygotowania: Sześć litrów wyciśniętego z wisien…

Lemoniada

/
Coś na nadchodzące ciepłe dni

Miód maliniak

/
Przepis:Ile litrów soku malinowego bez wody, tyle litrów mio­du…

Miód pitny

/
Na trzy litry miodu patoki wziąć wody piętnaście litrów,…

Oranżada

/
Po ostudzeniu podaje się z lodem i kawałkiem pomarańczy.

Lemoniada

/
Zlać do butelek i używać ze świeżą wodą z lodem.

Wiśniak

/
Wiśniak.

Nalewka agrestowa

/
Nalewka agrestowa.

Nalewka wiśniowa

/
Nalewka ta najlepsza świeża i dłużej nad kilka miesięcy przecho­wywać się nie da.

Wodzianka z jagód i owoców

/
Białoruski sposób robienia wodzianki z różnych jagód i owoców.

Kwas chlebowy

/
Kwas z chleba.

Kwas ruski

/
Kwas ruski.

Cydr

/
Cydr.

Kwas miodowy

/
Wyborny kwas miodowy.

Miód maliniak

/
Miód maliniak. Takim sposobem robi się i miód wiśniak.

Miód pitny

/
Sposób warzenia miodu pitnego.

Kompot z jabłek

/
Kosowska kuchnia jarska.

Żenicha kresowa

/
Nie jest to, jakby się wydawało, zwykła nalewka, jedna z wielu. Pełniła ona bowiem niezwykłą funkcję, będąc czymś w rodzaju ogłoszenia matrymonialnego.

Napój z buraków

/
Napój idealny na gorące dni.