Prezydent Donald Trump napisał na Twitterze, że nigdy nie mówił o tym, kiedy nastąpi atak na Syrię.

W pierwszym tweecie dnia dzisiejszego, prezydent Donald Trump napisał odnośnie możliwej interwencji amerykańskiej w Syrii: „Nigdy nie powiedziałem, kiedy nastąpi atak na Syrię. Może nastąpić bardzo szybko lub wcale nie tak szybko! W każdym razie, Stany Zjednoczone, dzięki mojej administracji, wykonały świetną robotę pozbycia się regionu ISIS. Gdzie jest nasze ‚Dziękuję Ameryko’?”

Przypomnijmy, że wczoraj, Trump groził Rosji „nowymi rakietami” i atakiem na Syrię, pisząc o tym w sposób kategoryczny.

W następnych wpisach, ewidentnie zmienił ton, zwracając uwagę na zły stan relacji z Rosją i obarczając winą za ten stan rzeczy ośrodki krajowe związane m.in z Partią Demokratyczną i śledztwem specjalnego prokuratora Roberta Muellera.

Kresy.pl / Twitter

Tagi: , ,

Dlaczego zdecydowaliśmy się na ograniczenie dostępu do naszych treści?

Ponieważ nie istnieje darmowe dziennikarstwo. Zawsze ktoś za nie płaci. Jeśli Czytelnicy nie wezmą na swoje barki finansowej odpowiedzialności za istnienie niezależnych, oddolnych inicjatyw dziennikarskich, takich jak Kresy.pl, wówczas na rynku pozostaną wyłącznie niskiej jakości tabloidy oraz media finasowane przez wielkie korporacje, partie polityczne i różnego rodzaju lobbies.

Miesięczny koszt funkcjonowania portalu Kresy.pl to 20000 zł. 7-osobowa redakcja pracuje w pełnym wymiarze i praca ta jest naszym podstawowym, najczęściej jedynym, źródłem dochodu. Kresy.pl nie powstają po godzinach, tworzone przez amatorów. Portal jest tworzony przez wykwalifikowanych dziennikarzy oraz specjalistów z zakresu polityki międzynarodowej, którzy codziennie starają się dotrzeć do informacji istotnych z punktu widzenia interesu naszej politycznej wspólnoty.

Jeśli cenisz naszą pracę, jeśli z niej korzystasz i uważasz, że zamknięcie portalu Kresy.pl byłoby stratą, prosimy dołącz do grona osób, które współtworzą finansowe podstawy funkcjonowania naszego serwisu.

1 odpowieź