Można podawać z ziemniakami albo kaszą gryczaną.

Składniki:

3/4 kg żołądków drobiowych, 2 łyżki smalcu, 3/4 kg cebuli, sól, pieprz, curry, 1/2 szklanki wody.

Sposób przygotowania:
Żołądki oczyścić z żyłek i tłuszczu, dokładnie wypłukać, obsuszyć. Na patelni rozgrzać smalec (ideałem byłby gęsi), wrzucać żołądki, osolić, posypać pieprzem. Dusić do miękkości. Przełożyć do naczynia, w którym będą się piekły. Na pozostałym tłuszczu udusić pokrojoną cebulę, dolewając wody i dosypując curry. Cebulę dołożyć do żołądków i zapiekać w piekarniku przez ok. 1 godz.

oprac. Zuzanna Śliwa

0 odpowiedzi

Zostaw odpowiedź

Chcesz przyłączyć się do dyskusji?
Nie krępuj się!

Leave a Reply