Kanapki nadziewane

Sposób przygotowania:

Podłużne polskie bułki rozciąć wzdłuż, wyjąć miękisz, a obie połowy nałożyć następującą masą. Użyć w równej części: masła, sera szwajcarskiego, szynki i sardynek, a kto lubi – odrobinę papryki i oliwy. Wszystko to utrzeć bardzo starannie, szynkę i ser przepuścić przez maszynkę. Doskonale wyrobioną masę ułożyć w połówkach bułki, złączyć je tęgo i położyć na chłodzie, gdy zastygną – krajać na cienkie grzanki, przybrać kawiorem i szczypiorkiem.
Źródło: W. A. L. Zawadzka, Kucharka Litewska, Wilno 1938, s. 351.



Zbierzmy 1000 stałych darczyńców i wyłączmy wszystkie zewnętrzne reklamy na Kresach. Pomóż nam zbudować solidną dziennikarską platformę, publikującą ekskluzywne, wysokiej jakości informacje, opinie i analizy, utrzymującą się wyłącznie dzięki zaufaniu Czytelników.

Kresy.pl są w 100% oddolną obywatelską inicjatywą, nie stoją za nami ani medialne konsorcja, ani rządowe dotacje. Naszym celem jest przeciwstawianie się wszelkim formom manipulacji opinią publiczną w Polsce. W dobie wojny informacyjnej nie ma zadania bardziej palącego niż odpowiedzialne wspieranie zaufanych mediów.

Wyłącz reklamy

Wesprzyj jednorazowo

0 odpowiedzi

Zostaw odpowiedź

Chcesz przyłączyć się do dyskusji?
Nie krępuj się!

Dodaj komentarz