„Rzeczpospolita”: Patrioty na finiszu - umowa już w marcu?
3 Komentarze
/
Najprawdopodobniej w marcu podpisana zostanie umowa na dostawy…
„Czyż Piłsudski to nie k**wa?”. W Winnicy neobanderowcy „poprawili” tablicę ku czci Piłsudskiego [+VIDEO/+FOTO]
Neobanderowcy z Czarnego Komitetu postanowili „poprawić”…
Kukiz: przypisywanie nam odpowiedzialności za Holokaust jest "etycznym Holokaustem"
Lider ruchu Kukiz'15 w ostrych słowach odniósł się do działań…
Starodawna Prażucha z plastrami palcówki i okruchami gomółki
Chciałbym dzisiaj zaprezentować Państwu potrawę prawie zapomnianą,…
Ostrygi przypiekane na ruszcie
Świeże ostrygi mocno są zamknięte w skorupie, te zaś, które same się otwierają, nie są dobre.
Kotlety z orzechów
Kotlety z orzechów (bardzo dobre). Do tego sos koperkowy albo grzybowy.
Potrawka z indyka, kury lub prosięcia z białym sosem
Potrawka z indyka, kury lub prosięcia z białym sosem.
Ostrygi przypiekane na ruszcie
Świeże ostrygi mocno są zamknięte w skorupie, te zaś, które same się otwierają, nie są dobre.
Niezwykły ormiański chorut
Ten niezwykły dodatek do wielu potraw był specjalnością polskich Ormian na Kresach. Robiło się go w okresie letnim, bowiem głównym składnikiem chorutu jest zielona nać pietruszki. Do wykonania dobrego chorutu trzeba czasu i cierpliwości oraz bardzo świeżych składników.